Om gravidmassage

Man kan få massage under hela graviditeten. Så länge du är frisk och har en normal graviditet och läkare inte har ordinerat något annat så är massage riskfritt och enbart något som ökar välmåendet för dig som gravid.
De vanligaste muskel-relaterade problemen som uppkommer när man är gravid. Detta är givetvis individuellt, men det allra vanligaste är att när magen växer och fogarna "luckras upp" i bäckenet för att förbereda kroppen på en graviditet och förlossning, kompenserar många muskelgrupper detta genom att "arbeta" extra hårt för att upprätthålla en stark kropp. Därigenom blir ofta muskler kring sätet, länden, mitt på ryggen samt kring skulderbladen trötta och slitna. Även fötter, ben och armar kan kännas svullna och trötta och det är ofta skönt att även få igång cirkulationen här. Det finns flera positiva effekter som massagen kan bidra till. Bland annat kan massage under graviditet förebygga bäcken relaterade smärtor såsom foglossning och ischias. I många fall kan även massage under graviditeten öka kroppsmedvetenheten och förbättra sömnen. Massage frisätter lugnande hormoner och lyckohormoner som tex. endorfiner, vilket såklart bidrar till ett ökat välmående.
Precis som vid alla mina behandlingar så anpassar jag alltid behandlingen efter dina behov och önskemål. Jag har en gravidmassagebänk med hål för magen så att du kan ligga bekvämt på mage.